Klavre framtids amatörteaterlag

Klavre framtids amatörteaterlag
Klavre framtids amatörteaterlag

Logen Klavre framtids amatörteaterlag. Klicka på bilden för en större version. Fotograf är Ella Westberg Åsheda, Virserum, Norrhult.

Stående från vänster: 1: ________________, 2: ________________, 3: ________________, 4: ________________, 5: Bonde Nilsson, 6: ________________, 7: Yngve Humble, 8: ________________, 9:Sven Henning Almkvist,

Sittande från vänster: 1: ________________, 2: ________________, 3: ________________, 4: ________________, 5: Folke Almqvist, 6: ________________, 7: ________________

Infälld: Gottfrid Wahlgren

Enligt Leif Bondesson är stående från vänster, nummer 5, Bonde Nilsson som bodde i Nottebäck 1901-1919. Bonde Nilsson omnämns i hembygdsboken Nottebäck Granhult II och han finns på bild i Rosdala Glasbruks bok ”Ett sekel i belysningens tjänst”, på sidan 47. I hembygdsboken står följande om Bonde Nilsson där Gottfrid Wahlgren skriver om logens teaterverksamhet (s 149-150).

”Det fanns ibland oss en tusenkonstnär, Bonde Nilsson. Han målade våra kulisser, han komponerade melodier till kupletter och sångpartier, övade sång och musik, samt spelade i olika melodier. Trots sin stora familj svek han aldrig repetitioner eller arbetskvällar, när det gällde teater. I fickan hade han sitt lilla schackspel, om det blev en ledig stund så ville han gärna klå någon av oss i ett parti schack.”

2 reaktion på “Klavre framtids amatörteaterlag”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *